torsdag 5 maj 2011

Halstrad lax med parmaskinka



Ingredienser:

4 portioner

4 st portionsbitar av laxfilé
4 skivor parmaskinka
salt och peppar

8-10 medelstora potatisar
2 msk olja
2 msk smör
salt och peppar

5 vitlöksklyftor
2 dl creme fraiche
salt och peppar
hackad gräslök

Börja med att skala och dela potatisen i klyftor. Lägg dem i en plåt (om den ej är teflonbelagd kan det vara bra att lägga ett bakplåtspapper i botten). Häll på oljan och klicka ut smöret, salta och peppra. Sätt in i ugnen i 200 graders ugnsvärme i ca 30 min. Rör runt potatisarna efter ca 20 min. Salta och peppra...

Linda parmaskinkan runt bitarna av lax. Halstra i halsterpanna eller grilla tills laxen är färdig. Salta och peppra.

Stek vitlöksklyftorna tills de blir mjuka. Pressa ner dem i creme fraichen och blanda i salt, peppar samt gräslök.

Servera rätten tillsammans med en grön sallad.

Inga kommentarer: