onsdag 23 februari 2011
Nässelsoppa
Ingredienser:
2 l nässlor
vatten, salt (1/2 tsk per liter vatten)
2 msk smör
2 msk vetemjöl
1 l vatten
1 dl grädde
2 höns- eller grönsaksbuljongtärningar
salt, nymalen svartpeppar
Skölj nässlorna väl i flera vatten. Repa bladen från grova stjälkar, skär bladen i breda strimlor. Koka 5 min i lättsaltat vatten. Slå bort spadet, mixa nässlorna med stavmixer eller matberedare.
Fräs hacket i en gryta i ett par minuter, strö över mjölet och rör om. Späd med vattnet (lite i taget) och grädden. Tillsätt buljongtärningarna och låt koka i 3-4min. Smaka av med salt och peppar. Servera med ägghalvor och ett gott bröd.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
1 kommentar:
Åh, nässelsoppa som är så gott. Nu längtar jag ännu mer till våren. Kram!
Skicka en kommentar