tisdag 17 maj 2011

Ambrosiatårta



Ingredienser:

150g smör
2 dl socker
2 ägg
2 tsk vaniljsocker
3 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1/2 dl apelsinjuice

Sätt på ugnen på 175 grader. Smörj och bröa en form på ca 1,5 l. Rör rumsvarmt smör och socker poröst. Tillsätt ett ägg i taget under omrörning. Blanda mjöl, vaniljsocker och bakpulver och blanda ner det i smeten växelvis med apelsinjuicen. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i ca 40 min. Låt svalna.

Vaniljkräm:

1 dl vispgrädde+ 1 dl mjölk
2 äggulor
1 1/2 msk potatismjöl
1 msk socker
1 msk vaniljsocker

Blanda samman alla ingredienser och värm under ständig omrörning tills krämen tjocknar.

Glasyr:

1 1/2dl florsocker
1-1 1/2 msk apelsinjos
3 msk hackade syltade apelsinskal
florsocker att pudra över

Dela kakan på mitten, bred på vaniljkrämen och lägg på locket. Bred ut glasyren och strö över de hackade apelsinskalen. Pudra till sist över lite florsocker och servera.

Inga kommentarer: