torsdag 17 februari 2011

Cupcakes med choklad


Ingredienser:

3 1/2msk rumsvarmt smör
115g farinsocker
2 stora ägg
115g vetemjöl
1/2 tsk bikarbonat
25g kakao
1 1/4dl creme frache

Glasyr:

125g mörk choklad
2msk strösocker
1 1/2dl creme frache

Vispa ägg och socker poröst. Blanda alla torra ingredienser och blanda ner dem i ägg/sockerblandningen. Vispa sedan ner smör och vänd därefter försiktigt ner creme frachen. Fyll 12 muffinsformar med smeten och grädda i 180grader i 20min.

Smält chokladen till glasyren och blanda ut den med sockret och creme frachen.

När muffinsarna har svalnat så kan man spritsa ut glasyren ovanpå eller helt enkelt bre på den med en kniv. Hyvla lite choklad över med en potatisskalare och pudra slutligen över forsocker...

De här muffinsarna är inte så söta i smaken!

Inga kommentarer: