torsdag 5 maj 2011

Blåbärscheescake


Ingredienser:

14 st digestivekex
100 g smör

Fyllning:
400g philadelphiaost
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron

Gelé
2 dl blåbär
1 dl socker
1 1/2 tsk gelatinpulver uppblött i 1 1/2 msk vatten

Mixa kexen tillsammans med smöret i en matberedare. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar botten (även upp på kanterna). Förgrädda i 200 g i 5 min. Blanda under tiden ihop philadelphiaost, ägg, socker, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Häll i detta i formen ovanpå den färdiggräddade kexbottnen. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 min i 175 graders ugnsvärme. Fyllningen ska vara fast men inte ha tagit färg när den är färdig. Låt svalna ordentligt och ställ in formen i frysen. Koka under tiden ihop sylten av blåbär och socker och lös slutligen i gelatinet. Kyl ner sylten i ett vattenbad och när den börjar tjockna kan man hälla detta ovanpå den kalla kakan. Ställ in allt i kylen och servera när gelén har stelnat.

3 kommentarer:

Livsnjutaren sa...

Underbart! Hur visste du att jag köpt blåbärs-klätter-buske;)

Lantligt i smultronbacken sa...

Vad roligt med en annan variant av blåbärscheesecake. Nu har vi din och min och det kanske kommer fler sen. Din ska jag prova nästa gång tror jag

Kram Teres

Njut av livets goda ting sa...

Smaskens.
Jag har ju blåbär i frysen minsann :)
Ha en fin dag och tack för ännu ett recept.
Kram
Jessica