onsdag 4 maj 2011

Fiskgratäng


Ingredienser:

400 g sejfilé
ca 8-10 medelstora potatisar (mjöliga)
2 ägg
en skvätt mjölk till moset
2 msk smör
2 dl grädde
1 dl mjölk
1 msk vetemjöl
1 1/2 tsk dragon
1 fiskbuljongtärning
salt och peppar

Skala och dela potatisen och koka den mjuk. Häll av vattnet och vispa den till ett slätt mos, tillsätt smör, mjölk och ett ägg.

Koka upp grädden och red av den med mjöl utblandat i mjölken. Tillsätt dragon, salt, peppar, fiskbuljongtärning och koka upp. Vispa sedan ner ett ägg i såsen.

Smörj en ugnsfast form och lägg ner fisken i mitten av formen. Salta och peppra ovanpå den. Klicka ut moset runt om och häll över såsen. Grädda i nedre delen av ugnen i 200 graders värme i ca 30 min. Om moset inte har fått färg efter den tiden kan man höja ugnstemperaturen till 225 grader och grädda gratängen lite till.

Inga kommentarer: