torsdag 17 februari 2011

Laxsoppa med dill och citron



Ingredienser:

200g laxfilé
1,2l vatten
2st fiskbuljongtärningar
4 medelstora potatisar
1 fänkål
4 morötter
2dl grädde
0,5dl hackad dill
1/2 citron
salt och peppar

Skala och skär grönsakerna i mindre bitar. Koka dem i vattnet och fiskbuljongtärningarna tills de börjar mjukna ca 10min. Tillsätt fisken och grädden och koka tills fisken är klar ca 3-5 min beroende på storleken på fiskbitarna. Smaka av med en halv pressad citron, dill och salt och peppar.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jag tycker dina foton är så fina, på båda dina bloggar. Vilket fotoredigeringsprogram använder du?

Mvh Linda

Anonym sa...

Hej,
Soppan ser ju heeelt underbar ut! Den ska jag helt klart laga i helgen. Tack för tipset och trevlig helg!

Kram
Lotta R