söndag 20 februari 2011
Kakor med blåbärsmarmelad
Ingredienser:
250g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver
1 dl blåbärsmarmelad (eller annan marmelad man tycker om)
1 1/2 dl florsocker
1-2 msk vatten
Sätt ugnen på 225grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och till sist mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Dela degen i 4 delar. Rulla längder och lägg ut dem på en plåt. Gör fördjupningar längs med mitten på varje längd och fyll i med marmeladen. Grädda mitt i ugnen ca 12min. Rör under tiden ihop florsocker och vatten till en tunn glasyr. Pensla den över de nygräddade längderna. Skär dem i sneda bitar, ca två cm breda.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
3 kommentarer:
Ska jag göra, jag som har så mycket blåbär i frysen.
Tänk nu ska och kan man ju inte äta blåbär direkt i skogen mer, p g a dvärgbandmasken....usch ja. Då blir det bra med kakor.
Agneta kram
Ser jättegoda ut! De här kommer jag garanterat att baka. Undrar om jag ska ge mig på en lchf-variant också...
Mm, de där låter goda!
Kram!
Skicka en kommentar