onsdag 16 februari 2011

Havrebröd


Ingredienser:

1l kallt vatten
50g jäst
1msk salt
4 msk olja
6 dl havregryn
1dl krossat linfrö
vetemjöl

Sätt på ugnen på 250grader.
Rör ut jästen med en liten del av vattnet. Tillsätt allt utom vetemjölet och låt det stå och svälla i 15 min. Tillsätt vetemjöl tills degen blir fast och knåda den i 5 min med maskin (10 min för hand). Jäs i ca 1h eller till dubbel storlek. Baka ut 4 limpor, låt dem jäsa i 20min och skåra dem sedan med en vass kniv. Sätt in bröden i mitten av ugnen +en ugnsfast form med 2dl vatten i botten på ugnen. Sänk värmen till 200grader. Grädda i ca 30 min eller tills bröden fått vacker färg och låter ihåliga när man knackar på dem i botten.

Inga kommentarer: