lördag 19 mars 2011
Grova surdegsbaguetter
Ingredienser:
2 dl surdeg av råg
1/4 pkt färsk jäst
1 l vatten (fingervarmt)
1 msk salt
2 msk råsocker
1 dl kruskakli
18 dl vetemjöl special
Blanda ut jäst med lite vatten tillsätt socker, salt, surdeg och resten av vätskan. Blanda i resterande ingredienser och låt degen arbetas i maskinen i 5 min, 10min för hand... Låt jäsa i 2 timmar. Häll försiktigt ut degen på ett mjölat bakbord och skär ut långa remsor av degen ca 6 st. Lyft försiktigt över dessa till två bakplåtar med bakplåtspapper och tvinna dem lätt. Det är viktigt att vara lätt på handen så att luften inte lämnar brödet.
Grädda i en ugn uppvärmd till 250 grader och sänk temperaturen till 225 grader direkt när du har stoppat in bröden i ugnen. Grädda i ca 20 min eller tills bröden låter ihåliga när du knackar i botten på dem. Har man en varmluftsugn kan man grädda båda plåtarna på en gång. Annars får man ta en i taget och sedan värma upp ugnen igen.
Ställ gärna in en ugnsfast form i botten på ugnen och fyll den med 2 dl varmt vatten innan du sätter in bröden för att få en krispigare skorpa.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
2 kommentarer:
Hej
Detta kommer jag verkligen prova på,
låter jättegott.
Tack Anna.
Ha en skön lördagskväll.
Kram
Jessica
Ohhh magen skriker ..villl ha.
Jag ska räkna ut points talet per baguett. Måste bara göra detta;)
Skicka en kommentar