torsdag 31 mars 2011
Bröd med pumpafrö
Ingredienser:
25g jäst
2dl surdeg av råg
1msk salt
3dl pumpafrö
1/2dl rapsolja
8dl fingervarmt vatten
1dl mörk brödsirap
4dl grahamsmjöl
1,3l rågsikt
5dl specialvetemjöl
Rosta pumpafröna i en väl upphettad stekpanna. Blanda jäst, surdeg, salt, sirap och olja med lite degspad. Häll på resten av degspadet och blanda i övriga ingredienser. Bearbeta degen i ca 5min i maskin, 10min för hand. Låt jäsa till dubbel storlek, ca 1-2 timmar. Häll ner degen i smorda och mjölade formar och låt jäsa i ytterligare 30-40min. Pensla bröden med filmjölk och strö över lite pumpafrön. Grädda i förvärmd ugn (200grader) i 35-45 minuter.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar