måndag 7 mars 2011
Cheescake med vanilj
Ingredienser:
12st digestivekex
100g smör
400g philadelphiaost
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
1 msk vaniljsocker
Mixa kex med smält smör i en matberedare. Lägg ut kexblandningen på botten i en form med löstagbar kant och pressa ihop den med en sked eller bottnen på ett glas. Grädda i 5-7 min i 200 graders ugnsvärme. Mixa ihop ingredienserna till fyllningen och häll i detta i formen ovanpå den färdiggräddade kexbottnen. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 min i 175 graders ugnsvärme. Fyllningen ska vara fast men inte ha tagit färg när den är färdig. Låt svalna och servera med färsk frukt eller bär.
Tips, kakan går att laga en dag i förväg eftersom den smakar bäst efter ett dygn i kylskåp...
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar