onsdag 16 mars 2011

Solrosbröd med surdeg



Ingredienser:

2 dl surdeg
1 msk salt
1 msk brödkryddor
8 dl fingervarmt vatten
1/4 paket färsk jäst
3 msk mörk sirap
2 dl solrosfrön
1 dl kruskakli
5 dl vetemjöl
3 dl grovt rågmjöl
7 dl vetemjöl special

Blanda ut jästen i lite vatten tillsätt kryddor och surdeg plus resterande vatten sedan allt mjöl. Arbeta degen i maskin i 5-10 minuter. Jäs i minst 2 timmar. Häll upp degen i smorda mjölade brödformar och strö sedan över lite solrosfrön och rågmjöl. Låt jäsa i ytterligare 1-2 timmar. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 45 min.

1 kommentar:

Villa Björkenäs Backen sa...

Hej Anna!

Det är så kul att du har startat denna härliga matbloggen och kan dela med dig dina härliga recepter :)
Ha en fin kväll och jag får ta och testa nästa gång din brödrecept!

Kram Sirpa