torsdag 7 april 2011

Fläskkotlett med paprikasås



Ingredienser:

4 st Fläskkotletter
2 dl Creme fraiche
2 dl vatten
1 msk vetemjöl
2 tsk Paprikapulver (till såsen)
Paprikapulver
Svartpeppar
Salt

Stek fläskkotletterna i smör och krydda dem med salt, svartpeppar och paprikapulver. Tänk på att paprikapulver lätt bränns så stek på medelvärme. När kotletterna är klara skrapar man ur pannan och häller på vattnet blandat med vetemjölet. Krydda med paprikapulvret, salt och peppar och häll slutligen på creme fraichen. Servera kotletterna tillsammans med såsen, kokt potatis och en grön sallad.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Om du vill smaska till denna rätt ytterligare är det gott att pressa i lite citronsaft.

Jag brukar steka kotletterna först med salt o peppar, sen häller jag på grädde paprikapulver och pressad citron.
Låt puttra en stund o smaka av många gånger ;-)Mums!

Ha en trevlig helg själv.
/Carina i Åmål

Njut av livets goda ting sa...

Detta tror jag ska få bli en av helgens goa middagar.
Tack Anna.
Ha en jättefin fredag.
Kram
Jessica