torsdag 17 februari 2011

Semlor



Ingredienser:

5dl mjölk
1dl socker
50g jäst
0,5tsk salt
150g smör
1tsk kardemumma
Vetemjöl

100g mandelmassa
Vispgrädde
Florsocker

Smält smör och tillsätt mjölken. Värm till 37grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite degvätska. Rör tills jästen löst sig och tillsätt alla övriga ingredienser. Tillsätt så pass mycket vetemjöl tills degen precis släpper bunkens kanter. Låt jäsa till dubbel storlek. Knåda degen på mjölat bakbord och baka ut runda bullar. Låt jäsa i ca 20 min och grädda dem mitt i ugnen i 200graders ugnsvärme i ca 10-12 min.

Riv 100g mandelmassa. Skär av locken på 4 bullar och gröp ur mitten med en gaffel. Blanda brödsmulor, mandelmassa och lite mjölk. Fyll i blandningen i bullarna. lägg på grädde, locken och slutligen pudrar man över florsocker.

5 kommentarer:

Leena sa...

Kul! Och jag fick bli första följaren :)
Har sett dina recept och tycker att det mesta ser gott ut, i brödväg i alla fall. Sötsaker är jag inte så mycket för.

silje-sin sa...

Gratulerer med ny blogg! Gleder meg til å følge med videre! klem fra silje:)

Snäckskalsdalen. sa...

Kanonbra, som sagt var och jag finns med som nr 4!
Kram

Fågel Blå sa...

Åhhh vad kul jag ställer mej som följare på direkten!!!!!
Kramm Kathrine

Unknown sa...

Fettisdagen = bakdags :-)