söndag 20 februari 2011

Kakor med blåbärsmarmelad



Ingredienser:

250g smör
1 1/2 dl socker
1 tsk vaniljsocker
2 ägg
7 dl vetemjöl
1 tsk bakpulver

1 dl blåbärsmarmelad (eller annan marmelad man tycker om)
1 1/2 dl florsocker
1-2 msk vatten

Sätt ugnen på 225grader. Rör rumsvarmt smör och socker poröst, tillsätt äggen ett i taget och till sist mjölet blandat med bakpulver och vaniljsocker. Dela degen i 4 delar. Rulla längder och lägg ut dem på en plåt. Gör fördjupningar längs med mitten på varje längd och fyll i med marmeladen. Grädda mitt i ugnen ca 12min. Rör under tiden ihop florsocker och vatten till en tunn glasyr. Pensla den över de nygräddade längderna. Skär dem i sneda bitar, ca två cm breda.

3 kommentarer:

Snäckskalsdalen. sa...

Ska jag göra, jag som har så mycket blåbär i frysen.
Tänk nu ska och kan man ju inte äta blåbär direkt i skogen mer, p g a dvärgbandmasken....usch ja. Då blir det bra med kakor.
Agneta kram

Therese sa...

Ser jättegoda ut! De här kommer jag garanterat att baka. Undrar om jag ska ge mig på en lchf-variant också...

Marina sa...

Mm, de där låter goda!
Kram!