Ingredienser:
600g benfritt lammkött
2 msk smör
2 st gula lökar
1 st äpple
1 1/2 tsk curry
4 pressade vitlöksklyftor
1 msk tomatpuré
2 msk kinesisk soja
2 msk vetemjöl
2 msk mango chutney
4 dl köttbuljong
1 dl creme fraiche
1/2 tsk salt
Skär köttet i 2x2 cm stora bitar. Hacka lök, äpple och skala vitlöksklyftorna. Bry köttet i smöret och lägg sedan i lök, vitlök, curry och äpple. Fräs tills löken är mjuk och pudra sedan över mjölet. Tillsätt sedan resterande ingredienser (utom creme fraichen) och bräsera på låg värme i 45 min. Rör ner creme fraichen och servera grytan med basmati ris, skivade bananer, ananas i bitar, cashewnötter, mango chutney, gurka i bitar, russin, kardemumma, curry, soja och tabasco.
2 kommentarer:
Låter som en supergod middag inför påsken.
Riktigt spännande att prova lite nytt.
Ha en fin dag.
Kram
Jessica
Hej Anna!
Tack för tipset!
Kanske det blir fredags mat här hemma :)
Och kul att du ger inspiration här med.
Ha en fin dag!
Kram Sirpa
Skicka en kommentar