måndag 18 april 2011

Båt tårta

Ingredienser:

Sockerkaksbotten
50g margarin eller smör
3 ägg
2dl socker
3dl vetemjöl
2tsk bakpulver
2tsk vaniljsocker
1dl mjölk

Fyllning
jordgubbssylt
marsankräm
rivet äpple och mosad banan

Garnering
5dl vispgrädde
karamellfärg
jordgubbar
mörk choklad
ballerinakex
gelehallon
strössel

Montering
grillpinnar i bambu

Smörj och bröa en rund form på ca 1,2l. Smält smöret och låt det svalna. Vispa ägg och socker poröst. Blanda mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i äggsmeten och tillsätt sedan smör och mjölk. Häll ner det i formen och grädda långt ner i ugnen i 175grader i ca 35-40min.

När kakan har svalnat delar man den på mitten rätt över så det blir två halvmånar. Dela dessa bitar så det blir tre bottnar av vardera. Fyll dem med de olika fyllningarna och sätt ihop dem till en enda stor halvmåne. Lägg dem på ett fat, plasta in och lägg en tallrik med lite snefördelad vikt ovanpå så att man får till en form av en båt. Låt ligga i kyl under press över natten.

Stick in grillpinnarna tvärs över bottnarna så tårtan håller formen när man ställer bottnen upp som ett skorv. Eventuellt kan det behöva formas till lite så formen blir bättre...
Bred ut grädde och garnera tårtan med jordgubbar m.m... Seglet är tillverkat av choklad som spritsades ut på ett bakplåtspapper och garnerades med strössel.

1 kommentar:

Njut Av Livets Goda Ting sa...

Vilket konstverk!!
Den tårtan skulle nog min lilla kille vilja ha när han fyller år till sommaren, han älskar båtar... och tårtor :)
Ha en fin kväll.
Kram
Jessica