Ingredienser:
50g Jäst
1/2tsk salt
1dl strösocker
1tsk mald kardemumma
150g smör
5dl mjölk
ca 1,4l vetemjöl
1/2tsk salt
1dl strösocker
1tsk mald kardemumma
150g smör
5dl mjölk
ca 1,4l vetemjöl
Fyllning:
Mandelmassa ca 100g
Rumsvarmt smör ca 50g
Uppvispat ägg
Saltå rårörsocker
Florsocker
Smält smöret och häll på mjölken. Värm till fingervärme. Blanda ut jästen i lite av degspadet. Tillsätt socker, salt och kardemumma och slutligen resten av degspadet. Blanda i mjöl och bearbeta degen i 5 min. Låt jäsa i ca 30 min.
Riv mandelmassan och blanda ihop den med smöret.
Knåda degen och dela den på 4. Kavla ut varje bit till en rund kaka, skär ut 8 tårtbitar, och lägg på en klick med mandelfyllning på varje. Rulla ihop så att snibben kommer längst ut och lägg upp dem på en plåt för att jäsa. Pensla med ägg och strö över rårörsocker. Grädda i 200 grader i ca 6-10 min. Strö över florsocker vid servering.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar