torsdag 22 december 2011

Hemgjord Bounty



Ingredienser:

50 g smör
1,5 tsk vaniljsocker
1/2 dl sirap
1/2 dl florsocker
2 dl vispgrädde
1 påse kokosflingor (200 g)
200 g ljus blockchoklad
1 msk smör

Koka smör, vaniljsocker, sirap, florsocker och vispgrädde i ca 6-10 min. Smeten ska vara lite "seg" när den är klar. Blanda i kokos och häll upp i en smord form ca 20x20cm i diameter. (Går även bra att lägga i ett bakplåtspapper i botten på formen.) Låt smeten svalna i kyl och skär sedan upp lagom stora bitar. Forma dessa lite genom att försiktigt rulla dem på en skärbräda. Under tiden smeten svalnar smälter man chokladen i vattenbad och tillsätter smöret. Doppa bitarna i choklad och låt dem åter igen stelna i kylen. Vik in dem i bitar av bakplåtspapper.

7 kommentarer:

Lilla Anka sa...

Tack för det receptet! Dem skall jag testa!

Christina sa...

Det är supergott om man gillar kokos! Och det gör jag./Lila-Christina

M som i Mamma sa...

Oj - Bounty som jag bara ÄLSKAR! Tack för receptet!

Jennys Matblogg sa...

Så gott med hembakat godis! :)

/ Jenny

flickanmedkakorna sa...

Dessa ser otroligt smarriga ut!

Doppa.nu - Amanda sa...

Wow! Det här ska jag verkligen testa!!

Anonym sa...

Tips: använd smörgåspapper. Bakplåtspapper är/ kan vara behandlat på ytan.