Sätt på ugnen på 225 grader
8 ägg
3 msk vatten
salt och peppar
1 gul lök
4 stora blad med mangold (går även bra med färsk spenat)
150 g skinka i tärningar
1 dl riven ost (parmesan eller annan lagrad ost)
Vispa ihop äggen med vatten, salt och peppar. Fräs lök, mangold och skinka tills allt är mjukt. Häll äggsmeten över fräset strö över den rivna osten. Sätt in hela stekpannan i ugnen på 225 graders ugnsvärme och grädda tills frittatan fått fin färg. Servera med en grön sallad och ett gott bröd.
2 kommentarer:
Detta recept ska jag prova. Jag bor ofta i Spanien och där lagas det mycket frittata! Har lagt till mej som följare! Alltid bra med nya recept!
Mums!! Vilken perfekt sommarlunch! Snabbt ska det gå då!!
Kram sanne
Skicka en kommentar