torsdag 2 juni 2011

Klyftpotatis med örter samt vitlökssås


Ingredienser:

(4 port)

8-10 st medelstora potatisar
Olivolja
En bukett med fäsk timjan och oregano
10 st klyftor vitlök
Salt och peppar

2 dl Creme fraiche

Sätt på ugnen på 225 grader. Skala och skär potatisen i klyftor. Lägg upp dem på en plåt (har du inte en teflonplåt kan det vara bra att lägga ett bakplåtspapper i botten. Ringla över olja och kryddor samt lägg ner hela skalade klyftor vitlök här och var. Sätt in i mitten av ugnen i ca 20-30 min (utan att röra runt!). Blanda försiktigt runt potatisen och grädda ett tag till så den får fin färg runt om.

Gör en kall sås till genom att pressa ner vitlöksklyftorna i en burk med creme fraiche samt salta och peppra (eventuellt kan man klippa i lite gräslök). Vitlöken får en mild god smak när den är tillagad på det här viset.

Inga kommentarer: