lördag 13 augusti 2011

Kålrotsgratäng

Enkel att göra och passar utmärkt till grillat kött...



Ingredienser:

1 stor eller två mindre kålrötter
5 dl vispgrädde
1 ägg
1 gul lök
1 klyfta vitlök
3 dl riven smakrik ost
salt och peppar

Skala och skiva kålrötterna och löken tunt. Varva lök och kålrot i en gratängform. Salta och peppra och strö ut lite ost mellan varven (spara ca 1 dl ost). Pressa vitlöken och blanda ut den tillsammans med ägget i grädden. Häll detta i gratängformen och strö till sist över ost. Grädda i 200 graders ugnsvärme i 40-50 min eller tills kålroten är mjuk. Om gratängen blir för mörk kan man lägga en folie ovanpå formen i slutet av gräddningen.

4 kommentarer:

Villa Björkenäs Backen sa...

Fodnmorhon !

Vad gott det lät o h absolut ska jag teta med höstkålen ;)
Ha en bra dag !

Kramar Sirpa

Villa Björkenäs Backen sa...

Fodnmorhon !

Vad gott det lät o h absolut ska jag teta med höstkålen ;)
Ha en bra dag !

Kramar Sirpa

Lottzy sa...

Verkar väldigt gott och kålrot använder man ju inte så ofta så det här ska jag verkligen testa.
hälsningar Lottzy

Skaparglädje sa...

Det här receptet måste jag prova. Låter jättegott och verkar enkelt att göra.
//Anne-Lie