Ingredienser:
14 st digestivekex
100 g smör
Fyllning:
400g philadelphiaost
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
3 ägg
1 1/2 dl florsocker
1 tsk vaniljsocker
rivet skal av 1/2 citron
Gelé
2 dl blåbär
1 dl socker
1 1/2 tsk gelatinpulver uppblött i 1 1/2 msk vatten
Mixa kexen tillsammans med smöret i en matberedare. Tryck ut degen i en smord form med löstagbar botten (även upp på kanterna). Förgrädda i 200 g i 5 min. Blanda under tiden ihop philadelphiaost, ägg, socker, vaniljsocker och citronskal i en bunke. Häll i detta i formen ovanpå den färdiggräddade kexbottnen. Grädda långt ner i ugnen i ca 30 min i 175 graders ugnsvärme. Fyllningen ska vara fast men inte ha tagit färg när den är färdig. Låt svalna ordentligt och ställ in formen i frysen. Koka under tiden ihop sylten av blåbär och socker och lös slutligen i gelatinet. Kyl ner sylten i ett vattenbad och när den börjar tjockna kan man hälla detta ovanpå den kalla kakan. Ställ in allt i kylen och servera när gelén har stelnat.
3 kommentarer:
Underbart! Hur visste du att jag köpt blåbärs-klätter-buske;)
Vad roligt med en annan variant av blåbärscheesecake. Nu har vi din och min och det kanske kommer fler sen. Din ska jag prova nästa gång tror jag
Kram Teres
Smaskens.
Jag har ju blåbär i frysen minsann :)
Ha en fin dag och tack för ännu ett recept.
Kram
Jessica
Skicka en kommentar