Ingredienser:
3 dl
vetemjöl
2 msk
strösocker
1 tsk
vaniljsocker
125 g smör
1 äggula
Fyllning:
4 dl
grovhackad pumpa
2 ägg
1 dl brun
farin
1 dl
strösocker
1 tsk malen kardemumma
1 tsk kanel
1 tsk
ingefära
1 krm salt
2 msk
vetemjöl
Nötter,
ringblomma och florsocker till garnering
2 dl
vispgrädde blandat med 1 msk lönnsirap att servera till.
Gör så här:
Kör
kylkåpskallt smör, socker, vaniljsocker och mjöl till en grynig massa i en mixer.
Tillsätt äggulan och låt det snabbt blandas ihop till en deg. Kavla eller tryck
ut i en ugnssäker form, ca 24 cm i diameter med löstagbar kant. Låt vila i kyl
ca 30 min. Sätt ugnen på 200°. Koka pumpan i lättsaltat vatten 5-8 min. Häll av
vattnet i en sil, pumpan ska vara väl avrunnen. Mixa pumpan till puré och låt
den svalna något. Tillsätt äggen ett i taget. Blanda ner resten av
ingredienserna till fyllningen och häll i pajformen. Grädda i nedre delen av
ugnen 40-50 min. Låt kallna. Sikta över lite florsocker, garnera med nötter och
servera med vispad grädde sötad med lönnsirap.
2 kommentarer:
Vilken fin mat blogg den kommer jag att kika in i fler gånger. Ha en fin kväll. Kram Mimmi
Vilken spännande kombination
Skicka en kommentar