fredag 18 februari 2011

Boeuf bourgignon




Ingredienser:

1 1/2kg fransyska i tärningar
2msk smör
2st morötter i skivor + 4 vid servering
2st gula lökar i skivor
1 1/2tsk salt
2krm svartpeppar
3msk vetemjöl
6dl rödvin
5dl köttbuljong
2msk tomatpuré
1/2 tsk timjan
1 lagerblad
3 vitlöksklyftor

400g små champinjoner
2pkt bacon i strimlor
18-24st steklökar

Stek köttet i omgångar, tillsätt lök och morot. Pudra över mjöl och blanda i buljong, vin, pressad vitlök, tomatpuré och kryddor. Koka i 1 1/2h. Stek champinjoner, bakon och skalade steklökar och skiva morötterna. Lägg ner i grytan och koka 30min till. Servera med kokt potatis och ett gott bröd.

Inga kommentarer: